Suceveancă cu afecțiuni cardiace, preluată de o autoșenilată dintr-un sat izolat de munte

O femeie în vârstă de 49 de ani, din satul Cunuschi, comuna Brodina, cu afecțiuni cardiace, a fost preluată de o autoșenilată pentru a putea ajune în siguranță până la locul unde aștepta o ambulanță SMURD pentru a o transporta la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, joi seară, în jurul orei 19:00, în Dispeceratul pompierilor militari suceveni s-a solicitat intervenția echipajului SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital, în cazul unei femei, în vârstă de 49 de ani, din satul Cunuschi, comuna Brodina.

„Deoarece zona în care se află satul Cununschi este una de munte, izolată, greu accesibilă circulației auto, mai ales pe perioada de iarnă, odată cu ambulanța SMURD, Detașamentul de Pompieri Rădăuți a trimis la fața locului și un echipaj cu autoșenilata Argo 8×8. De asemenea, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brodina, au venit în sprijinul pompierilor militari cu un utilaj TAF (transport auto forestier)”, a spus Găleată.

El a arătat că după ce s-a parcurs distanța de aproximativ 60 de km, dintre Rădăuți și satul Cununschi, ambulanța SMURD a rămas în așteptare, iar echipajul vehiculului 8×8, împreună cu TAF-ul, a continuat drumul, de aproximativ 5 km, până la locuința victimei.

Acolo, pompierii paramedici au monitorizat femeia, care acuza afecțiuni cardiace, după care au transportat-o cu autoșenilata, în siguranță, până la locul unde aștepta ambulanța SMURD.

Ulterior, bolnava a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe Rădăuți, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate. (M.T.)