Gospodărie din comuna Râșca, afectată de un incendiu puternic. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Buda, comuna Râșca, a fost afectată de un incendiu puternic ce a izbucnit în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Găleată a precizat că flăcările au izbucnit din zona unei anexe gospodărești, prin efect termic, din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

„Din cauza orei târzii, dar și a materialelor majoritare din lemn, flăcările, favorizate de vântul puternic, au cuprins cu repeziciune întreaga gospodărie, iar incendiul a fost anunțat cu întârziere”, a menționat slt. Alin Găleată.

El a mai spus că la sosirea echipajelor ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la clădirile învecinate.

În incendiu au ars acoperișul casei de locuit pe 100 mp, anexa corp comun (de la care a izbucnit incendiul) pe 50 mp, adăpostul de animale și fânarul pe 100 mp. Au mai ars bunuri casnice, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, circa 5 tone lemn de foc și 5 tone de furaje.

De asemenea, s-au degradat instalația electrică, pereții locuinței și alte bunuri.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, precum și locuința și anexele învecinate. Au mai fost salvate două vaci, un cal, un porc și 20 de păsări de curte.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de