Acasă Actualitate Activitate intensă a procurorilor suceveni în 2008

Activitate intensă a procurorilor suceveni în 2008


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc bilanţul activităţii desfăşurate în cursul anului 2008 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi cele 6 parchete de pe lângă Judecătoriile din subordine. „Procurorii de pe raza de competenţă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au avut de soluţionat în anul 2008 23.476 dosare, din care într-un număr de 549 dosare procurorii au efectuat urmărirea penală proprie. Au fost soluţionate 14.621 dosare, din care 344 dosare în care procurorul a efectuat urmărire penală proprie. Au fost întocmite 1005 rechizitorii, fiind trimişi în judecată 1202 inculpaţi, din care 74 în stare de arest preventiv. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni administrative unui număr 4104 învinuiţi pentru săvârşirea unor fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni. Au fost soluţionate 2267 plângeri formulate de petenţi şi au fost primite în audienţă 8264 persoane”, precizează prim procurorul Elisabeta Cocîrlă.

Potrivit acesteia, în aceeaşi perioadă, procurorii de la cele 7 unităţi au participat la judecarea a 14.345 dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, au pus concluzii în 4516 dosare şi au declarat 210 apeluri şi recursuri împotriva hotărârilor apreciate ca nelegale şi netemeinice.



„Pentru satisfacerea cerinţelor de cooperare internaţională, procurorii şi-au însuşit noile instrumente de cooperare judiciară, cum ar fi mandatul de arestare european sau grupurile comune de anchetă, specializarea unor procurori în direcţia elaborării comisiilor rogatorii internaţionale, în sensul cooperării prin sistemul Eurojust”, menţionează prim procurorul sucevean.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version