Urmărită penal pentru o serie de „jonglerii” financiare


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia IPJ Suceava prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de C. CARMEN, în vârstă de 33 ani, din municipiul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „evaziune fiscală” şi „folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu al administratorului”.
Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că femeia, în calitate de administrator şi asociat al unei societăţi comerciale din Spătăreşti, judeţul Suceava, în perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008, ca urmare a relaţiilor comerciale derulate cu un furnizor din Suceava, a înşelat această firmă cu suma de 229.688,2 lei prin emiterea a 13 bilete la ordin refuzate la plată în totalitate, datorită lipsei de disponibil.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada respectivă, pentru a nu se efectua plăţile datorate către furnizor, administratorul C. CARMEN a retras din casieria societăţii suma de 866.932, 45 lei, din care suma de 766.932, 45 lei reprezintă restituiri depuneri asociat – creditare societate, aşa cum rezultă din verificările efectuate de organele fiscale.

Poliţiştii spun că prin retragerea sumelor din casieria societăţii, a indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii legali ai furnizorului, cărora nu le-a achitat sumele datorate, în condiţiile în care mărfurile achiziţionate de la această firmă au fost comercializate în totalitate de către societatea comercială administrată de persoana în cauză şi existând indicii că o parte din sumele retrase din casierie au fost folosite în interes personal.

Tot potrivit IPJ Suceava, în luna ianuarie 2008, C. CARMEN nu a înregistrat în contabilitatea firmei venituri în suma de 12.691 lei, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor şi impozitelor datorate către bugetul de stat cu suma de 4.442 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, aşa cum rezultă din actele de control fiscal ale organelor de specialitate.


Intră acum și în grupul de