ANM a emis un nou mesaj de vreme severă cu ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei, de marți dimineața până miercuri după amiaza

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo valabilă de marți dimineața de la ora 5:00 până miercuri la ora 14:00 de ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

Astfel, în intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.     

Meteorologii arată că vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului, se mai arată în informarea meteo. (N.B.)