Bărbatul din Gura Humorului care a condus, fără permis, un Audi A 4, a lovit un pieton, a fugit de la locul accidentului și apoi a vândut mașina implicată în accident pentru a fi dezmembrată a fost arestat preventiv

Un bărbat de 43 de ani din Gura Humorului a fost arestat preventiv de Judecătoria Gura Humorului pentru 30 de zile fiind acuzat de mai multe infracțiuni după ce a provocat un accident soldat cu rănirea unui pieton, a plecat de la fața locului și a vândut imediat mașina unui centru de dezmembrări auto.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

El este acuzat că  în data  de 10.01.2019, în intervalul orar 11.00-11.05, a condus autoturismul marca Audi A4 înmatriculat în Irlanda (volan pe partea dreaptă), pe străzile din  Gura Humorului, deşi nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule  şi din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum cu carosabil alunecos, pe fondul lipsei de experienţă în conducere, a derapat, pierzând controlul asupra direcţiei de mers, pătrunzând pe trotuarul din partea dreaptă a sensului său de mers, acroşând un pieton, rezultând vătămarea corporală a acestuia, după care a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului.

Față de inculpat  s-a dispus la data de 19.01.2019 măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 20.01.2019 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În acest caz judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea prim-procurorului şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

 Amintim că în urma accidentului din 10 ianuarie autovehiculul implicat în accident a fost identificat de polițiști la un spaţiu de depozitare a autovehiculelor achiziţionate în scop de dezmembrare din comuna Păltinoasa.

Administratorul unității a declarat faptul că achiziţionat autovehiculul de la un bărbat de 43 de ani, din orașul Gura Humorului.

Polițiștii au examinat criminalistic a autoturismul și au constatat faptul că acesta prezintă avarii în partea din dreapta faţă ca urmare a intrării în coliziune uşoară cu zidul clădirii amplasate în colţul intersecţiei dintre str. Parcului şi b-dul Bucovina, în momentul producerii accidentului rutier.

De asemenea, s-a procedat la efectuarea de verificări, stabilindu-se faptul că bărbatul de 43 de ani nu deţine permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.

 (N.B.)