Investiții de aproape un milion de lei în aparatură și echipamente, dar și în lucrări de reabilitare la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în 2018. Unitatea spitalicească scoate la concurs opt posturi de medic specialist


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru NewsBucovina că unitatea spitalicească a încheiat anul 2018 cu excedent, nefiind întâmpinate dificultăţi din punct de vedere al finanţării spitalului.

El a spus că în cursul anului trecut s-au realizat investiţii în valoare de 953 690 de lei ce au vizat achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, precum şi realizarea unor lucrări de reabilitare şi amenajare a unor spaţii, unul dintre acestea fiind cel al Compartimentului de Primiri Urgenţe.

Medicul Cătălin Săndulescu a mai spus că pentru realizarea investiţiilor au fost alocate fonduri de la bugetul local în sumă de 120.000 de lei, iar diferenţa a reprezentat finanţarea unităţii spitaliceşti.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a precizat că cheltuielile cu majorările salariale nu au grevat bugetul unităţii, întrucât au fost suportate de CAS Suceava, prin încheierea unui act adiţional.

El a menţionat că în 2018, cheltuielile salariale au reprezentat 76,03 la sută din bugetul spitalului câmpulungean.

Referindu-se la gradul de ocupare al posturilor pentru personalul medical, Săndulescu a arătat că din cele 53,25 de posturi de medic din statul de funcţii au fost ocupate doar 26,75 de posturi, din care 17,75 cu contract de muncă şi 9 cu persoane fizice autorizate, gradul de ocupare al posturilor de medic fiind de 50 la sută,  în timp ce în cazul asistenţilor medicali, din cele 145,75 de posturi din statul de funcţii sunt ocupate 120,75 de posturi, gradul de ocupare al posturilor fiind de 83 la sută.

El a mai precizat că doar unul din cele două posturi de farmacist este ocupat, în timp ce postul de kinetoterapeut şi cel de psiholog stagiar din statul de funcţii nu sunt ocupate.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a adăugat că în cursul anului 2018 au fost scoase la concurs 9 posturi de medic specialist în specialităţile ortopedie-traumatologie,ATI, obstetrică-ginecologie, neonatologie, neurologie, medicină de urgenţă, boli infecţioase, epidemiologie, radiologie şi imagistică medicală, însă din păcate a fost ocupat prin concurs doar un singur post, cel de medic specialist ortopedie-traumatologie, în cadrul Compartimentului de Ortopedie-Traumatologie al Secţiei de Chirurgie Generală.

Săndulescu a subliniat că cele opt posturi de medic specialist rămase neocupate, vor fi scoase la concurs şi în acest an adăugând că spitalul acordă unele facilităţi medicilor care aleg să vină să profeseze la Spitalul muncipal Câmpulung Moldovenesc, respectiv plata chiriei pentru medicii din alte localităţi şi acordarea unei prime de instalare.

Tot în cursul anului trecut, la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc s-au ocupat prin concurs trei posturi de asistent medical, unul la Compartimentul de Cardiologie din cadrul Secţiei de Medicină Internă şi două în Secţia de Chirurgie Generală, iar alte două posturi de îngrijitoare s-au ocupat prin concurs în Secţia de Boli Infecţioase şi în Compartimentul de Dermatologie.

Managerul Spitalului muncipal Câmpulung Moldovenesc a mai declarat că şi în anul 2019 au rămas deficitare în personal medical  specialităţile Anestezie Terapie Intensivă, Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, Neurologie, Medicină de urgenţă, Radiologie şi imagistică medicală şi Epidemiologie.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de