Tragedie la o societate de prelucrare a lemnului din Pojorâta. Un incendiu puternic a cuprins mai multe construcții, iar o femeie a făcut un atac de panică și a intrat în stop cardio-respirator

Un incendiu puternic a izbucnit luni, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 23, la o societate cu profil de prelucrare a lemnului din satul Valea Putnei, comuna Pojorâta. O femeie și-a pierdut viața după ce a făcut un atac de panică, iar ulterior a intrat în stop cardio-respirator.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau trei construcții anexe (toate din lemn), cu pericol de propagare la halele de prelucrare primară a lemnului și la clădirile învecinate.

În incendiu au ars cele trei anexe din lemn pe aproximativ 300 mp, circa 20 metri cubi lemn de foc, 5 metri cubi de cherestea și altele.

De asemenea, s-au degradat învelitoarea din tablă a anexelor, 24 de paleți de vată minerală și instalația electrică.

„Incendiul a izbucnit dintr-o magazie anexă, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, a spus Găleată.

El a mai arătat că pompierii au salvat restul clădirilor anexe ale societății, două hale de prelucrare primară a lemnului, utilaje pentru debitarea materialului lemnos și altele.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a menționat că pe timpul intervenției, o femeie în vârstă de 82 de ani a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către echipajele SMURD și SAJ, femeia a fost declarată decedată.

(M.T.)