Acasă Actualitate Parlamentarii austrieci care au vizitat Suceava vin cu propuneri de colaborare cu...

Parlamentarii austrieci care au vizitat Suceava vin cu propuneri de colaborare cu landul Stiria. Flutur: Este un prim pas făcută pentru o colaborare între județul Suceava și landul austriac Stiria, al doilea ca suprafață din Austria


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că vizita delegației parlamentarilor austrieci, anul trecut, în Bucovina, începe să dea roade și că deja a primit invitația de a participa, în prima parte a lunii martie, în landul austriac Steiemark (Stiria) la discuții pe domenii de interes pentru județul Suceava.

„Parlamentarii austrieci care au fost în Suceava au identificat și stabilit parteneri austrieci în domeniul turismului, transportul aerian (stabilirea unor legături între Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava și cel din Graz), industriei, culturii și infrastructurii în sănătate, cu care reprezentanți ai județului Suceava să poarte discuții în vederea unor colaborări sau schimburi de experiență”, a spus Flutur.



El a arătat că în aceste condiții va propune, în prima ședință a Consiliului Județean Suceava, aprobarea unei delegații care să participe la aceste discuții și că, de asemenea, a invitat să participe la aceste întâlniri cu partea austriacă reprezentanți ai Universității „Ștefan cel Mare”, Camerei de Comerț și Industrie, ai Spitalului Județean de Urgență și ai Aeroportului Suceava, dar și reprezentanți ai stațiunilor de interes național, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, care se unesc într-o asociație de promovare turistică.

„Este un prim pas făcută pentru o colaborare între județul Suceava și landul austriac Stiria, al doilea ca suprafață din Austria”, a spus Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version