Directorul TPL Suceava cere CJ Suceava să retragă hotărârea prin care se suplimentează cu zece cursele pe traseul Mitocu Dragomirnei-Sf. Ilie susținând că acesta a fost creat pentru a se face piraterie. Vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc: Primăria Mitocu Dragomirnei a cerut pentru că autobuzele sunt supraaglomerate


Intră acum și în grupul de

Directorul TPL Suceava, Dariță Romaniuc, a cerut, marți, oficial, Consiliului Județean Suceava, retragerea de pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a proiectului de hotărâre privind transportul public interjudețean, arătând că se propune, între altele modificarea  traseului  016 – Mitocul  Dragomirnei – Dragomirna – Sf.  Ilie  prin  adaugarea  a  două  mijloace  de  transport  și  a  zece  noi  curse.

El amintește că TPL a făcut numeroase plângeri la diverse instituții pentru că mijloacele de transport autorizare de CJ Suceava de pe traseele  care  tranzitează  orașul opresc din stație în stație și preiau  călători de la transportul public.

El întreabă câți locuitori din Sf Ilie lucrează la Mitocu Dragomirnei și câți din Mitocu Dragomirnei vor să ajungă în Sf. Ilie, dar și să precizeze cine a făcut studiul de transport și dacă această creștere a numărului de curse și mijloace de transport a fost propusă doar în interesul operatorului.

El mai cere să se comunice oficial  dacă  numărul  locuitorilor  din  cele două  localitați, Mitocu  Dragomirnei și  Sf.  Ilie  a  crescut  cu o treime.

Totodată, Romaniuc crede că se putea rezolva problema prin scăderea numărului de curse și mijloace de transport prin mărirea capacității de transport ceea ce ar determina și reducerea aglomerației din traficul sufocant al municipiului Suceava.

 Directorul TPL Suceava și-a exprimat nemulțumirea că societatea de transport public local nu a fost consultată înaintea elaborării acestui proiect.

Pe de altă parte, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat că suplimentarea numărului de curse a fost propusă în urma solicitărilor din partea Primăriei Mitocu Dragomirnei care a sesizat conducerea CJ Suceava că mijloacele de transport persoane sunt supraaglomerate.

El a spus că primarul și viceprimarul din Mitocu Dragomirnei au constatat că în autobuzele cu 20 de locuri se circulă și cu 30 de călători, iar în cele cu 40 de locuri se circulă cu 70 de călători și că este nevoie de suplimentarea numărului de curse.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai spus că și specialiști ai CJ Suceava au verificat cele transmise de conducerea Primăriei Mitocu Dragomirnei și că acestea s-au confirmat și că din acest motiv s-a propus această suplimentare a numărului de curse.(T.B.)


Intră acum și în grupul de