Flutur cere suplimentarea bugetului CNAIR pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile naționale din județul Suceava: Tot facem analize că suntem pe primul loc la accidente mortale. Acum e momentul să cerem bani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județen Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că a cerut parlamentarilor liberali suceveni să susțină 32 de amendamente pentru bugetul pentru 2019 între care unele pentru asigurarea finanțării pentru infrastructura rutieră, atât națională cât și județeană.

Flutur a spus este extrem de îngrijorat de sumele alocate din TVA în 2019 pentru drumuri județene. „Județul Suceava, așa cum arată proiectul de buget, este mult subfinanțat, aproape jumătate față de ceea ce a primit în 2018”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că dacă în 2018 județul Suceava a primit aproape 13 milioane de lei din TVA pentru drumuri județene, având cea mai mare rețea de drumuri județene, 1130 de km, acum primește 7,3 milioane de lei mai ales după o iarnă grea care s-a lăsat cu multe drumuri distruse.

„Nu cred că este corect mai ales că noi avem multe drumuri în zona de munte unde gradul de distrugere este mai mare.Nu am nimic cu alții, dar am văzut Covasna care care 368 de kilometri are 22 de milioane, poate și Teleorman are aproape 10 milioane de lei”, a spus Flutur.

El a mai declarat că se vor depune amendamente pentru alocare de fonduri pentru DN 17 A Sadova-Sucevița, unde în zona Vatra Moldoviței este un pod care de 10 ani nu se mai termină și se circulă pe o deviere prin albie și nu e în regulă, dar și pentru DN 2 E, Păltinoasa-Marginea, drum cu foarte multe alunecări de teren și restricții de tonaj ceea ce îngreunează dezvoltarea activității economice în zonă.

„Am cerut suplimentarea pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile naționale din județ, pentru realizarea a zece sensuri giratorii”, a spus Flutur.

El a explicat că una dintre cauzele accidentelor multe și grave din județ este și lipsa sensurilor giratorii,  fie că se vorbește de Ratoș, de Spătărești sau alte zone pe drumuri naționale, dar că e nevoie și de alveole și refugii pentru drumuri naționale.

Președintele Flutur a mai spus că a cerut suplimentare și pentru drumurile județene pentru că este  nevoie de șapte sensuri giratorii pe drumurile județene.

„Tot facem analize că suntem pe primul loc la accidente și la accidente mortale. Acum e momentul să cerem și sunt convins că toți parlamentarii noștri vor susține aceste lucruri”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai anunțat că parlamentarii liberali de Suceava vor susține și alocarea de fonduri pentru Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare, pentru care există deja un proiect de lege la Senat susținut de peste 60 de parlamentari între care și cinci din Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de