Elevii merituoși ai claselor a IX-a de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” au primit primele grade onorifice


Intră acum și în grupul de

Elevii din primul an de studiu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” au fost înaintați în grad pentru merite deosebite la învățătură și un comportament exemplar după încheierea situației școlare. Responsabilul cu Informarea și Relații Publice, Georgiana Lupu, a explicat că șefii claselor a IX-a, înainte de a pleca în vacanța intersemestrială, au fost înaintați la gradul de elev fruntaș. În aplauzele colegilor din companie, elev Daria Balahură – clasa a IX-a A, elev Teodora Spoială – clasa a IX-a B, elev Andreea Forminte – clasa a IX-a C, elev Sebastian Nyisztor – clasa a IX-a D și elev Adina Văleanu – clasa a IX-a E au simțit pentru prima dată emoția acestui moment.

„După un semestru încărcat de activități școlare și extrașcolare șefii claselor bobocilor militari au primit primele însemne ale responsabilității față de colegii lor. Acești elevi au reușit să se evidențieze încă din primele zile în colegiu datorită abilităților de lider pe care aceștia le dețin. Odată cu aceste noi grade, șefii claselor au și unele atribuții de care sunt direct răspunzători. Ei  trebuie să cunoască în orice moment situația fiecărui elev din clasă, trebuie să se asigure că tunsoarea și aspectul ținutei colegilor sunt corespunzătoare regulamentului și totodată trebuie să fie chiar ei un exemplu demn de a fi urmat”, arată Lupu.

Ea menționează că potrivit Regulamentului de organizare și funcționare al colegiului, aceste grade onorifice nu se acordă doar elevilor care se disting prin calităţi manageriale şi prin comportare exemplară, iar o pondere importantă în luarea acestei decizii o are și implicarea elevilor în activitățile extrașcolare organizate la nivelul colegiului și situația școlară a acestora.

 Alte forme de recompensare a liceenilor militari pot fi reprezentate de: evidențierea faptelor pozitive în fața formației, acordarea unor premii, diplome, medalii, expunerea fotografiei la panoul de onoare al elevilor,  trimiterea acestora în excursii sau tabere în țară sau în străinătate sau numirea în funcții de comandă.


Intră acum și în grupul de