Spitalul Județean Suceava a fost acreditat având o notă de top, de 96,35% din indicatori realizați. Râmbu: Urmărim în continuare creșterea calității serviciilor medicale și creșterea satisfacției pacienților și angajaților, Flutur: Pentru suceveni mesajul este de încredere


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, într-o conferință de presă comună cu managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu, că Spitalul Județean de Urgență Suceava a fost acreditat pentru următorii cinci ani de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate arătând că acreditarea este una de top, fiind îndepliniți 96,35 la sută dintre indicatori la cele 11 capitole cu punctaje.

El a explicat că din 671 de spitale publice sau private din țară care trebuie acreditate, în această etapă au intrat 147 de spitale pentru acreditare, iar 23 îndeplinesc standardele, din care patru au primit acreditarea.

„E o acreditare de top, cu notă foarte bună: 96, 35 la sută din indicatori care situează SJU Suceava alături de Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” și două spitale universitare. Confirmă că ceea ce s-a facut e bun”, a spus Flutur care a anunțat investiții de circa 100 de milioane de lei în acest an în infrastructura spitalicească, de la ambulatoriul integrat la pasajul care va face legătura între corpurile spitalului.

Vasile Rîmbu a subliniat că rezultatul primit este recunoașterea eforturilor făcute în ultimii 10 ani. „Drumul nu a fost atât de lin, startul nu a fost dintr-o poziție favorabilă și de aceea satisfacția este cu atât mai mare că am ajuns în poziția să fim priviți cu admirație și respect și să fim de referință pentru alții”, a spus managerul SJU Suceava.

El a arătat că nimeni nu poate duce satisfacția pacienților la maximum și că cei de la SJU Suceava regretă și suferă pentru anumite accidente sau incident.

Conferința de presa- Gheorghe Flutur

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 4. Februar 2019

Rîmbu a explicat că al doilea ciclu de verificări din partea ANMCS a avut loc în luna august 2017 și a avut ca obiectiv trei capitole de care au vizat Managementul strategic al organizației, Managementul operațional al informațiilor, Managementul resurselor umane, Managementul mediului de îngrijire, Managementul calității serviciilor, Drepturile pacientului și comunicarea,  Gestionarea datelor pacientului, Managementul îngrijirilor de sănătatea, Prevenirea și gestiunea riscurilor, Managementul infecțiilor nosocomiale și Siguranța transfuziei și transplantului. Procentul total de îndeplinire a referințelor a fost de 96,35 la sută.

El a spus că prin această acreditare sunt vizate două perspective, cea pentru spital și cea pentru pacienți.

Astfel, pentru spital acreditarea va duce la creșterea credibilității unității sanitare și a încrederii în serviciile medicale oferite de aceasta, creșterea calității și siguranței activității medicale, creșterea încrederii personalului din unitățile sanitare contribuind la motivarea acestora și la formarea culturii organizaționale, creșterea predictibilității activităților unităților sanitare, studierea evenimentelor adverse ca un proces de învățare din erori, creșterea eficacității și eficienței serviciilor medicale prin  utilizarea judicioasă a resurselor, creșterea satisfacției angajaților, scăderea riscurilor pentru mediul extern.

În ceea ce privește pacientul, acreditarea va avea ca rezultate creșterea satisfacției pacientului cu privire la serviciile solicitate și primite, scăderea riscului infecțios pentru pacienți, aparținători, angajați, voluntari, scăderea riscului infecțios al mediului de îngrijire.

„Noi urmărim creșterea calității serviciilor medicale, creșterea siguranței în domeniile de activitate specifice, și creșterea satisfacției pacienților și angajaților. Nimeni nu va atinge nivelul în care satisfacțiile să fie la maximum, dar ne străduim”, a spus Rîmbu.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că pentru suceveni mesajul este de încredere. „Spitalul de la Suceava asigură confort și complexitate la nivelul unor spitale universitare din București, Cluj, așa cum rezultă din această certificare. Tot ceea ce înseamnă dotare, competența medicilor și a aparatului sanitar de aici, certificată de organismul guvernamental arată că avem un spital care oferă această siguranță sucevenilor, pacienților și altor cetățeni care vor să vină”, a conchis Flutur.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de