În județul Suceava nu s-au vânat nici jumătate din porcii mistreți din cota stabilită de 1.645 de exemplare. Mihai Gășpărel: Efectivele de porci mistreți sunt mult peste optim.


Intră acum și în grupul de

Șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a declarat, marți, că efectivele de porci mistreți din raza de competență a instituției sunt cu mult peste optim și a menționat că se monitorizează săptămânal situația acestora în contextul gripei procine africane.

El a arătat că în județul Botoșani unde a fost depistat un caz de pestă porcină africană la un porc mistreț nu au mai fost depistate asemenea cazuri.

„La tot ce s-a vânat la Botoșani nu a fost depistată pesta porcină africană. Cel mai probabil, acel porc care a fost depistat era la 4 km de graniță și avea urme de împușcare. Este posibil să fi trecut frontiera”, a spus Gășpărel.

El a arătat că situația este monitorizată săptămânal.

În ceea ce privește efectivele de porci mistreț a spus că „vara ne plângem că avem prea mulți, acum că rămânem fără”.

„Efectivele de porci misteți sunt mult peste optim”, a spus Gășpărel.

El a arătat că și faptul că se duc în culturile agricole este privit din două perspective: să dai mai multă hrană, crește și sporul natural și atunci cresc efectivele și s-ar putea să nu fie bine, iar a doua este să nu dai hrană și atunci vin în culturile agricole.

Potrivit acestuia, pentru județul Suceava cota aprobată prin OM nr. 540/2018 a fost de 1020 exemplare și prin  OM 827/2018 alte 623 exemplare din cota interventie.

Astfel, cota totală pentru județul Suceava a fost de 1.645 exemplare din care au fost recoltate 799 exemplare, iar cota nerealizată este de 846 exemplare.


Intră acum și în grupul de