Acasă Actualitate DSV a primit anul trecut 19 notificări de alerte rapide

DSV a primit anul trecut 19 notificări de alerte rapide


Intră acum și în grupul de

Potrivit şefului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, în cursul anului 2008, medicii veterinari din cadrul Serviciului de Inspecţie şi Control au efectuat un număr de 414 controale, ce au vizat activitatea unităţilor care produc, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală, ferme, târguri, dar şi adăposturile pentru îngrijirea animalelor fără stăpân. Acesta a precizat că a fost verificată şi activitatea medicilor veterinari ce-şi desfăşoară activitatea în Circumscripţiile sanitar – veterinare concesionate, Circumscripţiile pentru controlul alimentelor şi Circumscripţiile zonale din judeţ.
„Pentru aspectele negative constatate, în cursul anului 2008 au fost aplicate un număr de 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.800 lei”, a mai menţionat şeful DSV Suceava.

În ceea ce priveşte sectorul „siguranţa alimentelor”, s-au efectuat 1.090 inspecţii în unităţile de producţie, depozitare şi comercializare a produselor de origine nonanimală. Aici au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.000 lei. „S-au dat 60 de avertismente şi au fost emise 15 decizii de suspendare temporară a activităţii”, a mai precizat Petrea Dulgheru, adăugând că în perioada menţionată s-au primit şi soluţionat 19 notificări de alerte rapide.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version