Învățători din județe ale Moldovei se vor specializa la Gura Humorului în predarea integrată folosind spațiul cosmic drept context educativ. Proiectul este susținut de Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România


Intră acum și în grupul de

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) va organizează la Gura Humorului în perioada 1-3 martie un curs intensiv de iniţiere în predare integrată folosind spațiul cosmic drept context educativ.

Ambasadorul Spațiului ESERO pentru Regiunea Nord Est, Gabriel Anastasiu, care este și unul dintre lectori pentru robotică și astrorobotică, a declarat pentru News Bucovina că acest curs are scopul de a oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile de stiinţă, tehnologie, inginerie sau matematică, prin intermediul fascinaţiei prezentate de spaţiul cosmic.

Astfel vor fi abordate subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi misiunile spaţiale, aterizarea pe o cometă, elemente de robotică, bune practici la clasă, viaţa în spaţiu sau cum poți să devii astronaut.

La curs s-au înscris 28 de profesori din învățământul primar care sunt interesați de noi modele de educație.

Pe lângă Gabriel Anastasiu, cursanții vor afla informații de la Cristina Stancu din cadrul Agenției Spațiale Române, și de la învățătoarea Daniela Lungoci, care va susține un seminar cu aplicații pentru clasă, la fel ca cel de la cursul ESA din Olanda

Cursul nu este acreditat însă reprezintă o acțiune în concordanță cu colaborarea stabilită între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenția Spațială Română (ROSA).(N.B.)


Intră acum și în grupul de