Ministrul Transporturilor anunță că licitația pentru proiectul tehnic la drumul expres Siret-Suceava-Pașcani va fi lansată în luna aprilie. El îi cere lui Gheorghe Flutur să se ocupe de drumuri județene și nu de obiectivele Ministerului Transporturilor


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat, vineri, la Suceava, că licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic la drumul expres Siret-Suceava-Pașcani va fi lansată în luna aprilie și îi cere președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, să se ocupe de drumuri județene.

Cuc a spus pe șantierul șoselei de centură a Sucevei că la drumul expres Siret-Suceava- București este semnat contractul pentru proiectare pentru tronsoanele Ploiești-Buzău-Bacău –Pașcani, iar în luna aprilie se lansează procedurile de contractare pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru Pașcani-Suceava și Suceava-Siret.

Întrebat dacă a primit scrisorile președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care cere demararea lucrărilor la drumul expres Suceava-București și la autostrada care să lege Moldova de Ardeal, dar și privind trenul Suceava-Cernăuți, Răzvan Cuc a spus că el are ale preocupări.

„Eu am treabă. Nu am timp să-i dau informații pe 544 (Legea 544 privind liberul acces la informațiile publice n.r.) Dacă dânsul vrea să mă caute, mă sună. Eu stau pe șantiere, vreau să văd că avansează lucrările”, a spus Cuc.

Ministrul a spus că a văzut recent un filmuleț cu Flutur care venea și punea cu lopata  pietriș la o basculantă la roțile din față. Tracțiunea e pe spate.

„A terminat toată treaba la Consiliul Județean? Aveți toate D.J.-urile la negru? Sunt plombate, fără gropi?”, a întrebat Cuc care consideră că Gheorghe Flutur nu ar trebui să se preocupe de obiectivele asumate de Ministerul Transporturilor când  drumurile județene nu sunt în regulă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de