25 de tineri suceveni, coordonați de părintele Justinian-Remus Cojocar, au oferit flori și au transmis gânduri de bucurie, dragoste și nădejde pacientelor de la Spitalul Județean


Intră acum și în grupul de

Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a organizat în data de 8 Martie, cu binecuvântarea celor doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen și PS Damaschin, campania „O floare, o rază de soare”.

25 de tineri cu suflete frumoase, coordonați de părintele Justinian-Remus Cojocar, preot la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, au făcut o vizită de bucurie mămicilor de la secția de Obstretică-Ginecologie și bolnavilor de la secțiile de Oncologie și Îngrijiri Paleative ale Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Au arătat ca o veritabilă echipă, toți în tricouri albe, entuziaști, bucuroși să poarte sigla ATOS în dreptul inimii.

Ei au dăruit ghiocei, simbolul primăverii, viorele și lalele și s-au străduit să transmită sentimentele nobile de bucurie, dragoste și prețuire pentru femeile care dau viață pruncilor și sentimentele de nadejde și dragoste celor suferinzi, țintuiți la pat.

Precum ghiocelul se luptă puternic să scoată capul prin omăt, așa se luptă cadrele medicale să se îngrijească de cei internați în spital. Așa se luptă mama să aducă pe lume copii și să-i crească în frica de Dumnezeu. Așa se luptă cei grav bolnavi cu neputințele și se agață cu multă nădejde de tratament, neuitând niciodată de Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor.

Cu adevărat o rază de soare a fost venirea tinerilor la Spitalul ”Sfântul Ioan cel Nou”.

Tinerii au oferit flori, au vorbit cu mămicile și cu bolnavii, i-au îmbrățișat, au furat de la ei zâmbete largi și frumoase și chiar lacrimi de bucurie.

„O să mai venim!”, „Mai trecem pe la voi!” au fost răspunsurile tinerilor la rugămințile bolnavilor de la secțiile de Oncologie și Îngrijiri Paleative.

Părintele Justinian Cojocar a dăruit tuturor câte o iconiță cu Maica Domnului cu Pruncul Mântuitorul.

Mămicilor internate pentru monitorizarea sarcinii și celor care tocmai au născut, părintele le-a dăruit câte un pliant cu Rugăciunile femeilor însărcinate (Rugăciuni pentru pruncul din pântece, Rugăciune pentru naștere ușoară, Rugăciunea femeii chinuite de gândul avortului), respectiv Rugăciuni pentru pruncul nou-născut (Rugăciuni pentru pruncul nou-născut, Rugăciune pentru alăptare, Rugăciunea mamei pentru copiii ei, Rugăciune pentru pruncul bolnav), pliante realizate de către Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” în cadrul unui mai vechi proiect de sprijinire a mamelor aflate la început de drum.

Luna Martie este „Luna pentru viață”. Tinerii din ATOS, cu ajutorul bunului Dumnezeu, au dăruit o bucurie și au adus o rază de soare mămicilor și bolnavilor din saloanele spitalului, rodul lucrării harului Duhului Sfânt.

Multe mulțumiri sunt adresate de către Părintele Justinian Cojocar și de către tineri managerului Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, domnul Vasile Rîmbu, precum și cadrelor medicale. Nu în ultimul rând, mulțumirile sunt îndreptate către oamenii de bine care sunt mereu alături de părintele la acțiunile frumoase pe care le coordonează.

Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS)


Intră acum și în grupul de