Acuzații grave în Consiliul Județean Suceava: Firmele care blochează operarea Depozitului de la Moara vor să fie menținută actuala situație de colectare și transport a deșeurilor când nimic nu e transparent și nu știu cât sunt de fiscalizați banii


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele  Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a făcut acuzații grave în plenul Consiliului Județean Suceava în ceea ce privește acțiunile făcute de firme care contestă procedurile de deschidere a Depozitului conform de deșeuri de la Moara, arătând că acestora le convine actuala situație în care nimic nu este transparent în această activitate.

„Convingerea mea este că lor le convine situația de acum. Nu cred că miza cea mai importantă este operarea la Moara, ci miza cea mai importantă este ca situația de acum să se perpetueze. Adică haosul pe partea de colectare și transport unde nimic nu este transparentizat, nu este legiferat, le convine. Acolo bani sunt, nu știu cât se fiscalizați, cât de urmăriți sunt și atunci situația de acum le este foarte convenabilă”, a spus Viorel Seredenciuc.

El a spus că CJ Suceava câștigă procese în instanță și speră să le câștige pe toate pentru că echipa care s-a ocupat de procedura de achiziție a lucrat foarte corect și bine.

Cu toate acestea, se continuă contestațiile, a spus Seredenciuc care a menționat că în ceea ce privește procedura de negociere pentru operarea temporară s-a depus contestație în instanță și s-a cerut și strămutarea procesului.

„Vedeți că în avalanșă ne vin altele și altele care încontinuu prelungesc etapa de provizorat până la desemnarea operatorului, mai exact până la deschiderea depozitului de la Moara”, a spus Seredenciuc.

El a subliniat că cea mai importantă dorință a CJ Suceava este să deschidă depozitul de la Moara astfel încât depozitarea deșeurilor să se facă în mod corect, organizat.

„Să scăpăm de multiplele acuzații din partea Ministerului Mediului că deși avem două depozite funcționale, în stare perfectă de funcționare, nu putem să le folosim din cauza operatorilor care continuu contestă”, a conchis Seredenciuc.(T.B.)


Intră acum și în grupul de