Gheorghe Niță, la Dezbaterea Națională de la Suceava privind noua arhitectură curriculară din învățământ: Este nevoie de înnoirea arhitecturii curriculare, a resursei umane și instituționale


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, a declarat în deschiderea Dezbaterii naționale privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal că educația este o ramură a pedagogiei care are sarcina de a învăța omul ca să fie un element activ al vieții sociale și că un sistem educațional eficient și bine gândit creează tot timpul o dezvoltare a generațiilor viitoare

El a spus că România a rămas în urmă la nivelul educațional față de alte țări ale lumii pentru că celelalte țări au reușit să implementeze reforme vitale care au dus la o creștere economică substanțială.

„Un sistem educațional eficient și bine gândit creează tot timpul o dezvoltare a generațiilor viitoare și un procentaj mai mare al studenților care le place cartea. Acest sistem reduce abandonul școlar și generează o rată mai mică de tineri rămași cu avertisment în școală. România are nevoie de o nouă arhitectură curriculară, o înfățișare mai nouă a educației”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

Potrivit lui Niță este nevoie de înnoirea arhitecturii curriculare, a resursei umane și instituționale.

El a prezentat și dezvoltarea învățământului dual din județul Suceava realizată ca urmare a parteneriatului cu regiunea germană Schwaben.

Niță a explicat că dacă în 2016 a fost înființată prima clasă de învățământ dual la Colegiul Tehnic Petru Mușat din Suceava, în anul școlar următor vor fi organizate  17 clase de învățământ dual și 55 de clase de învățământ profesional.

Departamentul de Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale organizează, miercuri, la Suceava, Dezbaterea națională privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal în cadrul căreia au fost prezentate de consilierul de stat Ligia Deca și rezultatele proiectului lansat de președintele Klaus Iohannis, „România Educată” .(T.B.)


Intră acum și în grupul de