Material lemnos confiscat și două autoutilitare indisponibilizate, în urma unui control în trafic, pe raza comunei Fântâna Mare

Polițiștii suceveni au confiscat, duminică, material lemnos în valoare de peste 6.000 de lei, dar au indisponibilizat și două autoutilitare, în urma unui control în trafic, pe DN 2E din comuna Fântâna Mare.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, 7 aprilie a.c., la ora 02.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Fântâna Mare, două autoutilitare, una condusă de un bărbat de 45 de ani și cealaltă de un bărbat de 43 de ani, ambii din comuna Slatina, care transportau material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că cei doi bărbați nu dețin documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

Astfel, în urma inventarierii, s-a stabilit faptul că bărbatul de 45 de ani transporta ilegal cantitatea de 5,48 m.c. cherestea de esență rășinoase, iar bărbatul de 43 de ani transporta ilegal 4,48 m.c. cherestea rășinoase.

Cei doi conducătorii auto au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare totală de 6.364 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic, iar ca măsură complementară s-a dispus indisponibilizarea celor două autoutilitare, în valoare totală de aproximativ 9.000 de euro.