Ion Lungu la dezbaterea națională în domeniul educației de la Suceava: Primăria Suceava poate finanța de mâine proiecte de digitalizare a învățământului și asigurarea de tablete inteligente pentru elevi, dar am văzut o reticență în rândul cadrelor didactice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, în deschiderea Dezbaterii naționale privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal realizată sub patronajul Administrației Prezidențiale în cadrul proiectului „România Educată” că Primăria Suceava ar putea finanța imediat proiecte de digitalizare a învățământului prin asigurarea de tablete inteligente pentru elevi, dar că a constatat că există o reticență a cadrelor didatice.

El le-a spus celor prezenți că aceștia, ca specialiști, vor stabili ceea ce este de făcut, iar autoritățile locale vor lua act de ceea ce se stabilește.

„Este bine să clarificăm aceste lucruri și pentru noi, autoritățile locale, pentru că trăim în această epocă a digitalizării. Este clar, dacă este nevoie, Primăria Municipiului Suceava și de mâine poate finanța proiecte de digitalizare, tablete inteligente pentru elevi și copii în învățământul primar, gimnazial, numai să ni se ceară acest lucru”, a spus Lungu.

El a arătat însă că a văzut o reticență a cadrelor didactice față de introducerea digitalizării în învățământ pentru că mulți profesori nu sunt familiari cu noile tehnologii.

„Am văzut o reticență, o rezervă în a introduce digitalizarea învățământului. Mă uit că, chiar unii învățători, profesori, spun că nu prea știu să mânuiască tableta sau calculatorul. Cred că prima dată ar trebui să fiți instruiți dumneavoastră, cadrele didactice, după care să ajungem la elevi, dar este o problemă a oamenilor de specialitate”, a mai spus Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de