Fostul europarlamentar sucevean Petru Luhan, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi umflat cu 50.000 de euro deconturi ale călătoriilor sale. El ar fi depus 37 de cereri de decontare false la Parlamentul European


Intră acum și în grupul de

Fostul europarlamentar sucevean Petru Luhan a fost trimis, marți, în judecată de DNA pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petru Luhan, fost membru în Parlamentul European, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Procurorii DNA arată că în perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, Luhan, cu rea-credință, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

La cererile respective, el ar fi atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion ori s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro, susțin procurorii.

Dosarul se va judeca de Tribunalul București.(N.B.)


Intră acum și în grupul de