Incendiu la Schitul Maicii Domnului din cătunul Putna-Săcrieş


Intră acum și în grupul de

Din cauza drumului impracticabil, pompierii câmpulungeni au fost nevoiţi să meargă pe jos 2 km, în miez de noapte, pentru a ajunge la un schit dintr-un cătun din comuna suceveană Moldoviţa, unde avea loc un incendiu. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moldoviţa au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la Schitul Maicii Domnului, în comuna Moldoviţa, cătun Putna-Săcrieş. Potrivit plutonierului major Alin Găleată, din cadrul ISU Suceava, misiunea a fost îngreunată de drumul inaccesibil autospecialelor, pompierii fiind nevoiţi să parcurgă circa 2 km pe jos.

Incendiul a fost anunţat sâmbătă, la ora 02:46, iar la sosirea gărzii de intervenţie ardea o magazie construită din lemn, în care erau depozitate materiale de construcţii, existând pericolul de propagare la patru chilii şi alte anexe. Incendiul a fost localizat şi lichidat cu mijloace de primă intervenţie, misiunea fiind încheiată la ora 06:10.
A ars magazia pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, cca 200 Kg de cereale şi s-au degradat o parte din materialele de construcţii depozitate în magazie. Pagubele au fost estimate în primă fază la 20.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, care nu era dotat cu sită parascântei.
Pompierii au salvat patru chilii, bucătăria şi trapeza schitului (sala de mese), în valoare de aproximativ 150.000 lei.


Intră acum și în grupul de