Accident cu doi morţi în zona Cabanei Ilişeşti


Intră acum și în grupul de

Un grav accident de circulaţie soldat cu doi morţi a avut loc sâmbătă, în zona cabanei Ilişeşti. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, la orele 14:25, pe drumul naţional DN 17 în afara localităţii Ilişeşti, G. DUMITRU, în vârstă de 54 ani, din municipiul Fălticeni, în timp ce conducea un autoturism, în dreptul Cabanei „Ilişeşti”, din cauza faptului că nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stânga şi nu a semnalizat această intenţie, a intrat în coliziune lateral stânga cu un autoturism, condus de P. DANIEL, în vârstă de 28 ani, din municipiul Iaşi, care se angajase regulamentar în depăşirea acestuia.

În urma accidentului a rezultat decesul Constanţei G., în vârstă de 53 ani, vătămarea corporală gravă a Dianei G., în vârstă de 21 ani, precum şi vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto G. DUMITRU şi a Mariei G., în vârstă de 82 ani, toţi din municipiul Fălticeni, pasageri în primul autoturism. Ulterior, în jurul orelor 21:20, în Spitalul Judeţean Suceava a decedat şi Diana G. De asemenea, a mai fost rănită şi FLORINELA A, în vârstă de 22 ani, din comuna Rediu, judeţul Iaşi, pasageră în autoturismul ce a intrat în depăşire.
Ambii conducători auto purtau centura de siguranţă, au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul amândurora, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
La foarte puţin timp după producerea accidentului, la faţa locului a ajuns o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în care se aflau inspectorul şef, colonel Lucel Lulciuc şi adjunctul inspectorului şef, colonel Mircea Gospodaru, aceştia întorcându-se de la o misiune din Vatra Dornei. Şoferul autospecialei, plutonierul adjutant Mihai Popescu, a acordat primul ajutor unei victime care intrase în şoc cardio-respirator, prin acţiunea sa salvându-i practic viaţa.
La sosirea gărzii de intervenţie s-a constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme (mărcile Lada şi Opel Astra) au rezultat cinci victime.
S-a trecut la balizarea zonei, acordarea primului ajutor medical victimelor de către echipajul SMURD, după care acestea au fost preluate de către cinci ambulanţe (una SMURD şi patru ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava) şi transportate la Spitalul Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de