CL Suceava a votat privatizarea Termica SA


Intră acum și în grupul de

În şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local Suceava s-a decis, cu 18 voturi „pentru”, patru abţineri şi un vot „împotrivă”, privatizarea societăţii de termoficare a municipalităţii, Termica SA Suceava, prin vânzare de acţiuni, la preţul de 18,3 milioane de euro.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat optimist că încă este un moment bun pentru privatizarea Termica SA, arătând că obligaţiile investitorului vor fi destul de mari. „Eventualul investitor va trebui să facă un efort consistent”, a spus Lungu.

Pe de altă parte, consilierul local PSD Ovidiu Donţu, care a votat împotrivă, a declarat că nu consideră o soluţie bună această vânzare de acţiuni şi cedarea pieţei de energie termică unui investitor. El a spus că pachetul de 14.360 de acţiuni al Termica SA Suceava va fi vândut cu 18,3 milioane de euro, la 74 de euro acţiunea. „Cu tot respectul pentru preocuparea Primăriei pentru această problemă, nu cred că e o soluţie bună vânzarea unui patrimoniu de 128 de milioane de euro cu 18 milioane de euro, în condiţiile în care investitorul poate scoate 18-20 de milioane de euro numai din teren şi fier vechi”, a spus Donţu. El a arătat că nu sunt suficiente asigurări în privinţa protecţiei cetăţenilor-consumatori şi a salariaţilor societăţii, ameninţaţi de şomaj. Donţu consideră că soluţii privind Termica SA Suceava erau mai uşor de găsit în perioada 2007-2008. „Cred că trebuia să găsim un partener pentru a maximiza vânzarea de energie electrică, dar nu e oportun să cedăm piaţa energiei termice formată din 60.000 de consumatori casnici, 530 de agenţi economici şi 38 de instituţii bugetare”, a conchis Donţu.


Intră acum și în grupul de