Regia Naţională a Pădurilor ar putea să nu mai întreţină cabanele de vânătoare


Intră acum și în grupul de

Conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor şi-a propus o eficientizare a activităţii, astfel încât profitul unităţii să fie mai mare. Directorul adjunct al RNP, Gheorghe Nichiforel, a declarat în cadrul întâlnirii cu angajaţii Direcţiei Silvice Suceava, că priorităţile RNP sunt refacerea unităţii corpului silvic şi reaşezarea valorilor din sistem „într-o ordine firească, prin reducerea la maximum a cheltuielilor şi eliminarea cheltuielilor nefondate care nu aduc venituri”.

Nichiforel a exemplificat cu întreţinerea cabanelor de vânătoare, arătând că acestea au înregistrat în 2008 pierderi de 39 de milioane de lei şi că din cheltuielile „fabuloase”, peste 80 la sută reprezintă cheltuielile cu personalul şi utilităţile. El a arătat că din datele înregistrate, „foarte mult personal silvic” care beneficiază de reduceri, a fost la aceste cabane, dar crede că silvicultorii s-au înregistrat în locul altora şi că în acest an, fiecare cadru silvic care va merge la cabane de vânătoare va plăti, iar apoi va recupera 75 la sută din suma achitată.

Totodată, Nichiforel a mai precizat că RNP încearcă să elimine activităţile nerentabile şi caută soluţii pentru noi capacităţi de producţie, cum ar fi împletiturile din nuiele, rentabilizarea vânătorii, dar şi valorificarea fructelor de pădure, ciupercilor şi chiar a plantelor medicinale.


Intră acum și în grupul de