Înotătorii suceveni s-au descurcat peste aşteptări la „Cupa Bucovinei”


Intră acum și în grupul de

Bazinul de înot din cadrul şcolii cu clasele I – VIII nr.3 Suceava a găzduit la finele săptâmânii trecute, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Nataţie, ediţia a VII-a a „Cupei Bucovinei” la nataţie. La competiţie au participat şase cluburi, trei din Bacău, unul din Piatra Neamţ, unul din Baia Mare şi unul din Suceava. Cei peste 125 de sportivi s-au întrecut la categoriile de vârstă 8 ani şi mai mici, 9 ani, 10 ani şi 11 ani.
Sportivii de la clubul şcolii cu clasele I – VIII nr.3 Suceava au realizat performanţe deosebite, numărându-se printre protagoniştii întrecerilor la toate categoriile de vârstă.
În proba de 25 metri liber a categoriei 8 ani, Cosmina Dănilă de la clubul sucevean s-a clasat pe locul II, la masculin Mihnea Bejan ocupând prima poziţie în aceeaşi probă, în timp la la 25 de metri spate s-a clasat al doilea.
La categoria de vârstă 9 ani, proba de 25 de metri liber a fost adjudecată de Sabina Rusu.
Categoria de vârstă 10 ani a fost una dominată de înotătorii suceveni pregătiţi de profesorul Cezar Moscaliuc.
În proba de 50 metri liber la feminin primele trei poziţii ale clasamentului final au fost ocupate de suceveni în ordine prin Cosmina Ungureanu, Diana Cojocari şi Bianca Morari.
În proba de 50 metri spate, Cosmina Ungureanu s-a clasat pe prima poziţie, iar Diana Cojocari pe cea de-a doua.
La masculin, la aceeaşi categorie de vârstă, în proba de 50 de metri liber s-a impus Teodor Marchitan, pe locul secund situându-se Ioan Onesim. În proba de 50 de metri spate a câştigat tot Teodor Marchitan, pe locul Iii clasându-se Claudiu Timofte.
Categoria de vârstă 11 nai a fost şi ea una cu o reprezentare suceveană deosebită.
În proba de 50 metri liber pe locul II s-a clasat Tudor Maxim, pe locul III clasându-se Vlad Morhan. Pe aceeaşi distanţă, dar la 50 de metri spate, Tudor Maxim a repetat performanţa de la liber, pe locul III clasându-se Florin Ghiţun.
La feminin, primele trei poziţii ale clasamentelor în probele de 50 metri liber şi spate au fost ocupate de sportivele de la clubul şcolii cu clasele I – VIII nr.3 Suceava.
În proba de 50 metri liber ordinea sosirii a fost Diana Dungeanu, Lisa Munteanu şi Miruna Parasca împreună cu Ioana Pavel. La 50 de metri spate ordinea în clasamentul final a fost aceeaşi, doar pe locul al treilea fiind o singură sportivă, Ioana Pavel.
Înotătorii suceveni s-au remarcat şi în proba de ştafetă, la categoria 11 ani locurile I şi III fiind ocupate de suceveni. Ştafeta învingătoare i-a avut în componenţă pe Teodor Marchitan, Vlad Morhan, Tudor Maxim şi Florin Ghiţun, în timp ce ştafeta câştigătoare a medaliei de bronz a fost alcătuită din Ioan Onesim, Andrei Rotari, Claudiu Timofte şi Ovidiu Scutelnicu.
Şi la feminin, la categoria 11 ani sucevenii s-au descurcat grozav clasându-se pe primele două poziţii ale clasamentului în proba de ştafetă. Din prima echipă au făcut parte sportivele Lisa Munteanu, Miruna Parasca, Diana Dungeanu şi Ioana Pavel, echipa clasată pe locul secund fiind alcătuită din Cosmina Ungureanu, Georgiana Negruş, Diana Cojocari şi Bianca Morari.
Şi ştafetele de la categoria 9 ani s-au descurcat admirabil clasându-se în proba de 4×50 de metri pe locul doi şi la masculin şi la feminin. La masculin ştafeta a fost alcătuită din Alexandru Bodnar, Mihnea Bejan, Gabriel Roman şi Ştefan Catargiu, în timp ce la feminin din ştafeta suceveană au făcut parte Sabina Rusu, Diana Lisson, Alexandra Ilieş şi Ruxandra Savina.
„Tinerii noştri sportivi s-au comportat peste aşteptări la această ediţie a „Cupei Bucovina” demonstrând că au progresat în mod deosebit de la ultimele competiţii. Sunt absolut convins că elevii mei se vor număra şi printre protagoniştii întrecerilor viitoare” a declarat antrenorul coordonator al clubului de înot al şcolii cu clasele I – VIII nr.3 Suceava, Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de