Dragnea dă vina pe directorul Transgaz pentru blocarea dezvoltării rețelei de magistrale de gaz natural în țară


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, joi, la Dumbrăveni, directorului Transgaz, Ion Sterian, să nu mai blocheze dezvoltarea rețelei de magistrale de gaz natural în țară.

„Spun de aici, de la Dumbrăveni, de la Suceva: Îl rog pe domnul Sterian de la Transgaz să nu mai blocheze extinderea rețelelor de gaze naturale în România. Îi cer domnului ministru Bădălău să ia foarte în serios această chestiune. România are nevoie de sursă de energie ca să se dezvolte. Vă rog să nu vă jucați cu această chestiune. Să nu credeți că dacă sunteți înconjurat de 8 sau 9 foști generali SRI ca și consilieri puteți să faceți ce vreți cu averea României„, a spus Liviu Dragnea în Conferința PSD Suceava.

Ulterior, el a explicat în conferință de presă, că pentru dezvoltarea rețelei de distribuție a gazelor naturale este necesar să fie realizate magistrale de gaz, dar că Transgaz nu o face și cheltuie banii pe diverse alte chestiuni cum ar fi sponorizarea unor echipe de fotbal, dar și prin publicitate, întrebându-se pentru ce face Transgaz publicitate dacă nu are concurent în piață.

Dragnea a spus că Transgaz este o societate cu capital majoritat al statului și că trebuie să acționeze pentru dezvoltare, mai ales că prin extinderea rețelei de gaz natural se dezvoltă economia, dar și că populația are o sursă de energie.

Liderul PSD a explicat că este greu de înlocuit directorul Transgaz pentru că a fost numit în baza ordonanței privind guvernanța corporativă și că la fel au fost numiți și directorii Tarom care au dus compania în picaj.(T.B.)


Intră acum și în grupul de