Prefectul Mirela Adomnicăi evită să se pronunțe asupra propunerii de modificare a statutului prefectului, din înalt funcțional public apolitic în demnitar ce poate fi membru de partid: Acum prefectul trebuie să mențină un echilibru între guvernul politic și statutul său apolitic


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a vorbit, luni, în cadrul dezbaterilor academice de la USV pe tema comunicării despre statutul prefectului, arătând că dacă în trecut a fost funcționar politic, acum este înalt funcționar public apolitic.

Ea a arătat că, din păcate, din 2009 nu s-au mai efectuat concursuri pentru înscrierea în corpul înalților funcționari publici și că acum prefecții sunt toți funcționari publici cu delegare în înalta funcție publică.

„Este o adevărată polemică în condițiile în care tu, ca înalt funcționar public apolitic poți reprezenta un guvern politic în teritoriu. Pot exista și argumente pro și argumente contra, există numeroase discuții. Există inclusiv pe traseul legislativ o modificare, printr-un Cod administrativ, care prevede, din momentul în care va intra în vigoare, că prefecții și subprefecții devin demnitari și pot fi și membri ai unor partide politice”, a spus prefectul studenților USV.

Ea a evitat să se pronunțe asupra acestei propuse modificări a statutului prefecților și subprefecților.

„Că este bine, că este rău, depinde avocatul cui vrei să fii. Vă spun că este o ruptură la un moment dat între guvernul politic pe care îl reprezinți și statutul tău apolitic și trebuie să menții un echilibru. Am încercat să păstrez această imagine a Instituției Prefectului neimplicată în niciun fel de polemică politică și inclusiv în partea de activitate care nu se vede, echidistanță și respectarea legalității”, a declarat Mirela Adomnicăi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de