APM Suceava a marcat Ziua Pământului prin organizarea unei activităţi de educaţie ecologică la care au participat elevi ai Eco-Şcolii “Ion Creangă” Suceava


Intră acum și în grupul de

O activitate de educaţie ecologică cu tema “Ziua Pământului- Protejaţi speciile noastre!”, la care au participat elevii clasei a III-a A, de la Eco-Şcoala “Ion Creangă” Suceava, a fost organizată, vineri, la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava.

Directorul executiv al APM Suceava, Vasile Oşean, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că activitatea a fost organizată de instituţie, în parteneriat cu Asociația EUDEMOS și Eco-Școala “Ion Creangă” Suceava, elevii fiind însoţiţi de învăţătoarea clasei a III-a A, Rodica Florescu.

“Acțiunea a fost organizată în contextul săptămânii “Școala Altfel” și pentru marcarea Zilei Pământului care se sărbătorește în fiecare an pe 22 aprilie, începând cu anul 1970”, a spus Oşean.

El a menţionat că specialiștii APM Suceava au explicat, pe înțelesul școlarilor, semnificația și importanța Zilei Pământului și a altor zile din calendarul ecologic, copiii având posibilitatea să vadă cu ajutorul imaginilor frumuseți ale naturii, dar și peisaje în care natura are de suferit din cauza unor activități umane.

“Copiii au fost interesați de animalele dispărute, de cele pe cale de dispariție, atât la nivel global cât și de la nivelul României. De asemenea, au vizionat imagini cu plante și animale rare din rezervațiile naturale din județul nostru. În cadrul acestei lecții altfel, elevii au primit semne de carte pe care au calendarul ecologic, ouă de ciocolată, dar și idei prin care pot sărbători Pământul în fiecare zi. Au fost îndemnați să economisească apa, energia, să planteze o floare, un copac, să protejeze plantele și animalele, să păstreze curățenia, să refolosească și să recicleze unele bunuri”, a mai spus Oşean.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de