Acasă Actualitate Copiii bolnavi din zona Rădăuţi sunt dirijaţi spre SJU Suceava după închiderea...

Copiii bolnavi din zona Rădăuţi sunt dirijaţi spre SJU Suceava după închiderea Secţiei de Pediatrie a Spitalului municipal Rădăuţi până pe 5 mai. Continuitatea asistenţei medicale pediatrice la spitalul rădăuţean nu poate fi asigurată, pentru că medicii titulari se află în concediu


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că Secţia de Pediatrie a unităţii este închisă în perioada 19 aprilie-5 mai, întrucât nu se poate asigura continuitatea asistenţei medicale pediatrice în condiţiile în care cei doi medici titulari se află în concediu de odihnă.

Andronachi a explicat că linia de gardă Pediatrie  este asigurată cu cei doi medici pediatri titulari, cu un medic pensionar şi cu un medic de familie cu competenţe în pediatrie, iar în condiţiile în care medicii titulari ai Secţiei de Pediatrie au solicitat simultan concediu de odihnă, nu mai putea fi realizată continuitatea asistenţei medicale pediatrice.



El a spus că, în urmă cu aproape o lună de zile,  au fost anunţate Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava despre închiderea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuţi în perioada menţionată, iar copiii bolnavi care se adresează unităţii spitaliceşti rădăuţene sunt dirijaţi către SJU Suceava.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi a subliniat că pediatrii angajaţi cu contract de muncă în Secţia de Pediatrie sunt suprasolicitaţi, deoarece în ultimii ani nu au reuşit să-şi ia zilele de concediu la care au dreptul.

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu şi-a exprimat, luni, nemulţumirea faţă de închiderea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Rădăuţi pentru o perioadă de timp atât de lungă.

El a declarat că secţia de profil a SJU Suceava este supraaglomerată, dat fiind afluxul mai mare de pacienţi copii proveniţi din zona Rădăuţi.

“Ei ne-au transmis că închid secţia de Pediatrie, dar asta fac mereu de sărbători. Asta s-a întâmplat şi anul trecut. Una e să închizi 2-3 zile secţia şi alta e să o închizi două săptămâni. Dacă un copil are febră, părinţii sunt nevoiţi să vină cu el de la Rădăuți la Suceava, pentru că nici în ambulatoriul spitalului rădăuţean nu pot fi rezolvate cazurile pediatrice mai uşoare”, a spus Rîmbu, care a adăugat că situaţia e destul de dificilă, întrucât şi capacitatea de cazare a Secţiei de Pediatrie a SJU Suceava este limitată şi trebuie asigurate în permanenţă paturi disponibile pentru urgenţele pediatrice.

El consideră că DSP Suceava şi CAS Suceava ar trebui să ia măsuri pentru ca în perioada sărbătorilor legale să fie asigurată continuitatea asistenţei medicale nu doar la SJU Suceava, ci şi în celelalte spitale sucevene, aşa cum este prevăzut în contractul de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiat cu CAS Suceava.

“Dacă nu vor, nu pot sau nu sunt în stare să asigure continuitatea asistenţei medicale pediatrice, propunem Casei de Asigurări de Sănătate să transfere de la Spitalul municipal Rădăuţi suma corespunzătoare pentru rezolvarea acestor cazuri la SJU Suceava”, a menţionat Rîmbu.

De precizat este că  Secția Pediatrie a Spitalului municipal “Sf. Dr. Cosma şi Damian” Rădăuţi are o capacitate de 30 de paturi, iar aici sunt internaţi lunar aproximativ 150 de copii.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version