Arestat pentru ucidere din culpă


Intră acum și în grupul de

Un tânăr ce nu deţinea permis şi aflat în stare de ebrietate a provocat un accident luna trecută în care prietenul său a decedat, a fost reţinut de poliţişti. Potrivit IPJ Suceava, în ziua de 27.02.2009, la ora 22:05, pe DN 17A în interiorul comunei Marginea, D. COSTEL, în vârstă de 22 ani, localnic, fără permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism, înmatriculat în Anglia, datorită neadaptării vitezei la carosabilul umed, a derapat şi pătruns pe contrasens, după care a acroşat trei arbori.
În urma impactului, T. VASILE, în vârstă de 18 ani, din localitate, pasager pe scaunul faţă dreapta şi care nu purta centură de siguranţă, a fost accidentat grav şi a decedat la scurt timp, iar conducătorul auto a suferit răni uşoare. Conducătorul auto nu purta centură de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Miercuri, în urma probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea lui D. COSTEL pe o perioadă de 24 de ore, în sarcina sa reţinându-se comiterea infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a fi prezentat Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă.
Tânărul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de