Podul construit ilegal la Marginea va fi ridicat odată cu asamblarea grinzilor la vechiul pod


Intră acum și în grupul de

Locuitorii comunei Marginea au promis, joi, prefectului de Suceava, Sorin Popescu, că vor ridica podul din lemn construit ilegal în locul celui distrus de ape pe DN 2 E, dacă există pericol de inundaţii sau dacă firma de construcţii va începe montarea grinzilor pentru refacerea podului. Popescu a declarat că oamenii din comuna Marginea au cerut ca varianta de ocolire să fie refăcută şi să fie urgentate lucrările de reconstrucţie a podului rutier. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, localnicii din Marginea au avertizat că în zona podului distrus de inundaţii au fost afectate mai multe apărări de maluri şi că dacă acestea nu vor fi reparate, atunci există riscul ca în cazul în care apele se vor revărsa, lucrările de refacere a podului să fie din nou afectate, dar şi că sunt puse în pericol şi o mie de case dintr-un sat al comunei.

Prefectul judeţului a arătat că, în urma întâlnirii cu locuitorii din Marginea, a stabilit cu constructorul urgentarea lucrărilor de refacere a podului, iar în măsura în care vremea permite, să fie realizate în această perioadă lucrările de cofrare şi armare. Totodată, în acelaşi timp cu construcţia pilonilor, ar urma să fie executate şi lucrări de refacere a apărărilor de maluri afectate în zonă de inundaţiile din vara anului trecut.

În comuna Marginea, localnicii au construit ilegal, un pod din lemn, nemulţumiţi că din luna iulie 2008, când podul de pe DN 2E a fost distrus de inundaţii, nu s-au început lucrările de refacere a acestuia, iar circulaţia în zonă a fost deviată pe rute ocolitoare, pe trasee comunale, pietruite, care nu au mai fost întreţinute. Administraţia Naţională Apele Române prin Direcţia Apelor Siret a depus plângere penală împotriva cetăţenilor din Marginea care au construit podul din lemn în locul celui distrus de inundaţiile din iulie 2008.


Intră acum și în grupul de