Angajaţii Spitalului Judeţean nu trebuie să „viseze” la majorări


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se fac eforturi privind întreţinerea şi funcţionarea unităţii, inclusiv privind plata la zi a lefurilor. De asemenea, se acordă toate sporurile şi salariul de merit, însă nu intră în calcul acordarea unor recompense, precum cel de-al 13-lea salariu. Conducerea unităţii medicale judeţene precizează că angajaţii ar trebui să nu se mai gândească la bonusuri şi să se considere norocoşi dacă sunt remuneraţi la timp pentru munca prestată în fiecare lună. Pentru Comitetul director, cel mai important este asigurarea resurselor pentru plata medicamentelor, materialelor sanitare, a utilităţilor şi a salariilor de bază.
În momentul de faţă se caută modalităţi de sporire a veniturilor Spitalului, iar una dintre soluţiile identificate este creşterea indicelui de complexitate a cazurilor, dar pe de altă parte sunt avute în vedere şi posibilităţi de scădere a cheltuielilor, cum ar fi achiziţionarea de medicamente mai ieftine.
Mai trebuie precizat că numai cheltuielile lunare cu salariile pentru cei aproximativ 1.300 de angajaţi ai Spitalului Judeţean se ridică la 3,8 milioane lei.

O veste deloc îmbucurătoare a venit joi, şi de la nivel central, astfel, angajaţii din sănătate nu vor primi măririle de salarii promise de minister anul trecut. Problema majorărilor salariale din sistemul sanitar a fost discutată din nou joi, de reprezentanţii Sanitas şi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. Acesta a spus că personalul medical are nevoie de o stimulare financiară şi că până pe 15 aprilie se va face o evaluare a sistemul de sănătate. „Vom face o evaluare a sistemului de sănătate, iar în funcţie de concluzii vom putea să decidem ceea ce înseamnă veniturile pentru medici. Sunt multe lucruri de făcut în sistemul de sănătate, iar personalul medical are nevoie de stimulare financiară”, a declarat Ion Bazac.
La rândul lor, sindicaliştii Sanitas spun că nu renunţă la acordul de anul trecut încheiat cu Ministerul Sănătăţii, legat de păstrarea locurilor de muncă, asigurarea drepturilor salariale.
Acordul semnat anul trecut cu fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se referă la faptul că angajaţii din sănătate ar trebui să primească majorări salariale de 10% din 2009, dar şi mai multe sporuri şi prime.


Intră acum și în grupul de