Județul Suceava va fi sub cod galben de vreme severă de luni după amiaza până marți seara. Vor fi vijelii, averse torențiale în cursul zilei de luni, iar marți precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, două coduri galbene de vreme severă pentru județul Suceava.

Astfel, prima avertizare, este valabilă de  luni de la  ora 14:00 până la  ora 23:00 care vizează perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

O a doua avertizare cod galben este valabilă de luni de la ora 23:00 până marți la ora 23:00 și se estimează că ploile vor fi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

  În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Meteorologii arată că mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

Totodată, ANM notează că vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara. (N.B.)