Flutur, la inaugurarea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava: Mă obligă și pe mine să lupt pentru noi destinații internaționale de la Suceava. Până se vor gândi alții să ne finanțeze autostrăzile de care avem mare nevoie acesta este drumul cel mai sigur spre Europa


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat, luni, începerea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava precizând că lucrările se vor finaliza în termen de un an.

Flutur a spus că speră ca peste un an Aeroportul Suceava va avea capacitatea să proceseze, să primească circa 700.000 de pasageri anual.

El a explicat că prin realizarea noului terminal, capacitatea de procesare va ajunge la circa 400 de pasageri pe oră.

„Este foarte important pentru noi pentru că acum lucrăm și cu containere să facem față”, a spus președintele Flutur care a menționat că, acum în medie acum sunt, zinlic, 500 de pasageri la plecare și 500 la sosire.

„Am fost obligați să găsim o soluție urgentă de finanțare până ce se hotărăște guvernului cine este și cine nu este eligibil pe fonduri europene. Noi nu putem să pierdem pasagerii care s-au îndreptat deja spre Suceava. Este o investiție de peste 14 milioane de lei, 3,4 milioane de euro, o investiție foarte necesară pentru zona de nord a României. Deja, în momentul de față ave 117.000 de pasageri până acum. Înseamnă că vom depăși 400.000 de pasageri în acest an, o creștere de 16 la sută față de aceeași perioadă a anului 2018”, a spus Flutur.

El a remarcat că circa 10 la sută dintre pasageri sunt din Ucraina și că încep să vină din ce în ce mai des pasageri din nordul Republicii Moldova, ceea ce înseamnăc că a crescut gradul de adresabilitate.

Flutur a precizat că a  convenit cu constructorul ca în termen de un an să fie finalizată lucrarea.

„Ei au promis că până va veni vremea rece vor încerca să facă scheletul și să închidă carcasa noului terminal să poată lucra iarna la partea de interioare”, a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat că Aeroportul Suceava a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă în ultimii doi ani și jumătate și că este o poartă de intrare în Bucovina, în județul Suceava.

„Până se vor gândi alții să ne finanțeze autostrăzi de care avem mare nevoie, deocamdată întărim „autostrada” pe calea aerului care să deschidă zona noastră, Mă obligă și pe mine să lupt pentru noi destinații internaționale de la Suceava. Este un câștig pentru suceveni”, a spus Flutur care a menționat că dorește ca în scurt timp să fie deschis și  parcul industrial din zonă  pentru că e nevoie de investitori, de dezvoltare economică.

Gheorghe Flutur susține o conferința de presa la Aeroportul Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 6. Mai 2019

Totodată, se lucrează și la extinderea parcării, urmând ca în două etape să fie create încă circa 300 de locuri de parcare.

El a subliniat că, deocamdată,„ acesta este cel mai sigur drum spre Europa, până când va veni cel pe autostrăzi”.

Președintele Flutur a mai declarat că după finalizarea acestui terminal, dacă va fi nevoie, va mai fi construit unul în spatele acestuia.

Directorul firmei Napoca, Dan Canta, a declarat că firma va realiza lucrările în decurs de un an de zile, așa cum s-a stabilit prin contract.(T.B.)


Intră acum și în grupul de