Țigări de contrabandă în valoare de peste 415.000 de lei, depistate de polițiștii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în ultimele două zile peste 36.000 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 415.530 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceva, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat, luni, că  duminică după amiaza s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană  în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.

Întrucât existau suspiciuni că bărbatul transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor și a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portiere, podul pedalier şi în bara de protecţie spate ale autoturismului, cantitatea de 900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

 Ţigările, în valoare totală de 1.350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 În acceeaşi zi polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea suspecților efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc, au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 28.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 327.600 de lei.

De menționat este că poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit sâmbătă mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 86. 580 lei au fost ridicate în vederea confiscării,  iar în continuare se fac cercetări pentru contrabandă și stabilirea persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de