Trei arme confiscate de poliţişti de la un sucevean şi un fălticenean


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul IPJ Suceava au ridicat trei arme de la un sucevean şi un fălticenean. Potrivit IPJ Suceava, V. Eduard, în vârstă de 40 ani, din municipiul Suceava, deţinea ilegal o armă neletală supusă autorizării (armă de tir cu aer comprimat) de provenienţa chinezeasca, fără marcă şi serie, de cal.4,5 mm şi în stare de funcţionare. Arma a fost ridicată, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii serviciului pentru a stabili provenienţa acesteia şi modul de procurare.
Suceveanului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere ilegală de armă neletală supusă autorizării”.

De asemenea poliţiştii l-au identificat pe P. Dan, în vârstă de 53 ani, din municipiul Fălticeni, care deţinea ilegal la domiciliul său două arme neletale supuse autorizării. Acesta avea un pistol marca „UMAREX” de cal.4,5 mm. în stare de funcţionare şi un revolver marca ,,CROSMAN” 357 de provenienţă USA, în ambalaj original, cu ţeavă de schimb, fără serie, de cal.4,5 mm. cu dispozitiv de ochire COPERHEAD, în stare de funcţionare.

Din primele cercetări a rezultat ca armele au fost procurate de fălticenean din Canada, unde are reşedinţa şi au fost introduse în ţară în luna mai 2007, prin punctul de frontiera Otopeni, fără a fi declarate vameşilor. Acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „contrabandă” şi „deţinere ilegală de armă neletală supusă autorizării”.


Intră acum și în grupul de