Cerdacul bucovinean – inaugurat oficial la doi paşi de biroul preşedintelui CJ


Intră acum și în grupul de

Întâlnirea dintre preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi cei 37 de primari din judeţ, care vor fi implicaţi în manifestările legate de programul “Paştele în Bucovina”, a început la Palatul Administrativ al Sucevei cu urmărirea unui film, un scurt-metraj în care au fost prezentate evenimentele din luna decembrie din Suceava, în timpul programului “Crăciun în Bucovina”.

Primarii reuniţi la Palat au apreciat filmul şi au asistat la inaugurarea faţadei casei bucovinene cu cerdac din lemn, construită în holul principal al Palatului Administrativ din Suceava, unde se află biroul preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur. În urma schimbului de spaţii făcut între CJ Suceava şi Prefectură în sediul Palatului Administrativ, la primul etaj al clădirii a fost amenajat biroul preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, iar după ce uşa de intrare în cabinet a fost refăcută ca o poartă bucovineană, un perete al holului principal a fost transformat în faţada unei case tipice bucovinene.

Astfel, a fost realizat un cerdac din lemn, cu laviţe, dar şi două ferestre şi o uşă false, totodată fiind amplasat şi o parte dintr-un acoperiş învelit cu draniţă. Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prin reamenajarea interiorului din instituţie s-a dorit să fie pusă în valoare arhitectura tradiţională bucovineană şi să fie creată o atmosferă mai apropiată spiritului bucovinean. El a menţionat că în noul cerdac persoanele care vin la CJ Suceava pot să se odihnească, dar că doreşte ca acesta să fie folosit şi pentru acţiuni cu caracter cultural, cum ar fi mini concerte ale cvartetului de cameră al Consiliului Judeţean.


Intră acum și în grupul de