Acasă Actualitate Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în județul Suceava de...

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în județul Suceava de luni la prânz până marți dimineața. Cantitățile de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Suceava valabil de luni de la ora 12:00 până marți la ora 6:00.

Meteorologii arată că în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.



Totodată, ANM a actualizat informarea meteo de instabilitate accentuată valabilă de duminică la ora 11:00 până marți la ora 23:00.

ANM precizează că în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version