Procuratura din Ravensburg – Germania a emis mandat de arestare pentru un siretean acuzat de furt şi tâlhărie


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui M. Mihail din localitatea suceveană Siret, dispusă în baza mandatului european de arestare emis la data de 8 decembrie 2008 de către Procuratura din Ravensburg – Germania pentru săvârşirea infracţiunii de furt şi tâlhărie în formă agravantă. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu- Dumitrescu, a comunicat luni, faptul că la data de 10.07.2004, acuzatul a deschis forţat portiera unei maşini aflată în proprietatea unei persoane şi a condus-o în scopul însuşirii vehiculului, cel puţin pentru o scurtă perioadă de timp, iar a doua zi a abandonat maşina în Neu-Ulm.

În aceeaşi zi în care a abandonat maşina, sireteanul a mai comis o infracţiune. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava precizează că împreună cu o altă persoană, bărbatul din Siret „a imobilizat paznicul unui cort dintr-un parc de distracţii din Biberach, lovindu-l în cap şi legându-i mâinile, apoi sustrăgându-i din birou 12.000 (indescifrabil) cash”.

În baza prevederilor legale în vigoare, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea lui M. Mihail, împotriva căruia s-a emis la data de 8 decembrie 2008 un mandat european de arestare de către Procuratura din Ravensburg – Germania şi cu privire la care s-a înaintat mesaj de urmărire internaţională de către INTERPOL Wiesbaden, pe o durată de 5 zile. Completul de judecată a stabilit un nou termen pentru judecarea cauzei la data de 19.03.2009, ora 12:00.
Sireteanul are posibilitatea de a formula o cerere de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţarea hotărârii de Curtea de Apel Suceava.


Intră acum și în grupul de