Mandat european de arestare, emis de Tribunalul Savona – Italia pentru un câmpulungean acuzat de viol


Intră acum și în grupul de

Un câmpulungean este acuzat că a comis un viol, în urmă cu 2 ani, în Italia. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu- Dumitrescu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii propunerea de luare a măsurii arestării lui R. Ghiţă, din Câmpulung Moldovenesc, pe baza semnalării dispuse în baza mandatului european de arestare emis la data de 24.04.2007 de către Tribunalul Savona – Italia pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Câmpulungeanul este acuzat că în data de 19.03.2007 a obligat-o pe N. V., apucând-o de păr, trântind-o la pământ şi lovind-o cu pumnul, să întreţină relaţii sexuale cu acesta.

Rodica Neagu Dumitrescu a precizat luni că, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea câmpulungeanului, împotriva căruia s-a emis, la data de 24 aprilie 2007, un mandat european de arestare de către Tribunalul Savona – Italia şi cu privire la care s-a înaintat mesaj de urmărire internaţională de către INTERPOL Roma, pe o durată de 5 zile. Completul de judecată a stabilit un nou termen pentru judecarea cauzei la data de 19.03.2009, ora 12:00.

R. Ghiţă are posibilitatea de a formula o cerere de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţarea hotărârii de Curtea de Apel Suceava.


Intră acum și în grupul de