Aeroportul Suceava devine atractiv pentru mai multe firme, dintre care două străine


Intră acum și în grupul de

Trei firme s-au arătat interesate să investească în modernizarea şi dezvoltarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava şi au prezentat ofertele de asociere cu CJ Suceava. Potrivit şefului administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, este vorba despre firma spaniolă Rayet, firma austriacă Porr şi firma Concefa din Sibiu, ultima prezentând o ofertă de credit furnizor asigurată de o bancă germană. „Trebuie să deliberăm, să vedem firma cu care vom intra în colaborare pentru modernizarea aeroportului”, a declarat Flutur.

Firma germană K+P a realizat master-planul de dezvoltare a Aeroportului Suceava, iar prognoza de trafic confirmă necesitatea extinderii acestuia, potenţialul de pasageri evaluat până în 2013 fiind de 310.000 de pasageri anual, în varianta optimistă şi de 178.000 de pasageri anual, în varianta pesimistă, în condiţiile în care în 2008 volumul de pasageri a fost de aproximativ 40.000.

Studiul prevede lucrări de modernizare pistă, a cărei lărgime ar urma să fie crescută de la 30 de metri la 45 de metri şi lungimea crescută de la 1.800 de metri în prezent la 2.460 de metri pentru a prelua avioane de dimensiuni mari, cum sunt Airbus A 319 sau Boeing B 737, care au o distanţă de zbor la care să fie accesibilă regiunea Mării Mediterane. Odată cu modernizarea pistei, vor trebui făcute investiţii în balezaj, dar şi în modernizarea aerogării şi realizarea unui terminal cargo.


Intră acum și în grupul de