Lider al opoziției din Republica Moldova, Andrei Năstase, propus cetăţean de onoare al Sucevei. Ion Lungu:Andrei Năstase este un luptător pentru consolidarea demorației în Republica Moldova și aderarea la UE


Intră acum și în grupul de

Andrei Năstase va primi titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava”, după ce Consiliul Local Suceava va adopta, joi, o hotărâre în acest sens.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul Ion Lungu, Andrei Năstase este un luptător pentru consolidarea demorației în Republica Moldova și aderarea acestei țări la Uniunea Europeană.

Pro-europeanul moldovean Andrei Năstase, absolvent al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, va fi propus pentru conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului, de primarul Ion Lungu. Proiectul de hotărâre, al cărui iniţiator este primarul, va fi supus votului spre aprobare în şedinţa Consiliului Local din data de 30 mai.

Andrei Năstase este avocat şi preşedinte al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA). Activitatea publică şi-a început-o în calitate de fondator şi lider al Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, preluând ştafeta mişcării protestatare din 2015. A participat la alegerile din 2016 pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forţelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câştigat în 2018 alegerile pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, dar mandatul de primar a fost invalidat de instanță. (Cristina Adelina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de