Reprezentat al Biroului Siguranța Circulației din DRDP Iași: Numărul accidentelor a crescut unde am îmbunătățit un sector de drum. Flutur: Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la modernizare, ci să lucrăm la creșterea siguranței rutiere.


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județea Suceava a dezbătut, în ședința de joi, un raport-analiză al ATOP Suceava privind situația circulației rutiere în județ care înregistrează cel mai mare număr de decese în accidente rutiere.

În cadrul discuțiilor, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că Suceava este campioană la accidente de circulație și că trebuie să se diminueze numărul acestora.

El a mulțumit reprezentanților instituțiilor care au venit la această discuție apreciind că fiecare poate contribui cu cât de puțin pentru creșterea siguranței rutiere.

VEZI AICI CONCLUZIILE ANALIZEI ATOP SUCEAVA

Reprezentantul DRDP Iași, Dan Siminiceanu de la Biroul Siguranța Circulației, a declarat că DRDP Iași face eforturi continue de a limita numărul accidentelor, de a îmbunătăți infrastructura rutieră astfel încât numărul accidentelor să scadă.

„De cele mai multe ori am constatat faptul că atunci când am îmbunătățit o zonă, un sector de drum, numărul accidentelor a crescut. Surprinzător, nu este efectul pe care l-am așteptat. Atunci am încercat să intervenim cu acele dispozitive de calmare a traficului. Nici aceste dispozitive nu a avut efectul pe care l-am dorit, din contră, în unele zone în care le-am montat au apărut reclamații din partea riveranilor precum că produc vibrații la locuințe, produc zgomot permanent și atunci nici această măsură nu a fost tocmai cea bună.  Noi facem eforturi în continuare și am achiziționat diverse servicii de marcaje speciale cu covorașe antiderapante la trecerile pentru pietoni și o să le aplicăm în acest an. Am reușit într-un sfârșit să terminăm procedura de achiziții care a durat trei ani și jumătate pentru marcajele roșii”, a spus Siminiceanu.

El a apreciat că trebuie să se lucreze mai mult pe linia de educație.

„Să impulsionăm a lucra începând de la copii, la nivel de școli, până la școlile de șoferi care după părerea mea acordă prea puțin interes școlarizărilor. Marea majoritate a accidentelor sunt produse de nerespectarea regimului de viteză, nerespectarea regulilor de circulație”, a spus Siminiceanu.

El a subliniat că DRDP Iași va vom face în continuare ceea ce trebuie să facă, respectiv lucrările de întreținere, de marcare, de îmbunătățire a a semnalizării, dar că în schimb crede că trebuie lucrat mai mult în zona de educație.

Gheorghe Flutur a spus că dacă numărul accidentelor crește acolo unde se fac modernizări asta nu înseamnă că nu mai trebuie modernizate drumuri, ci că trebuie luate măsuri de creștere a siguranței rutiere.

Președintele Flutur a arătat că sunt mari provocări în ceea ce privește siguranța rutieră și că și Consiliul Județean este interesat de ceea ce se întâmplă pe drumuri naționale, cum ar fi realizarea unor sensuri giratorii sau benzi de refugiu.

El a arătat că  în paralel cu drumurile naționale ar trebui drumuri pentru atelaje și utilaje agricole pentru că acestea ies în drumul național din câmp și afectează carosabilul și se produc accidente.

Flutur a mai transmis că trebuie ascultate autoritățile județene și a subliniat că chiar este nevoie de sensuri giratorii, calmări de trafic, de soluții pe care unul de la București le vede mai puțin.

Reprezentantul DRDP Iași a spus că poate că ar trebui intervenit la nivel înalt.(T.B.)


Intră acum și în grupul de