Reprezentantul „grupului de creștini” care contestă Bucovina Rock Castle i-a avertizat pe consilierii PSD că prefectul Mirela Adomnicăi a blocat organizarea festivalului. Cei 16 consilieri județeni PSD s-au abținut de la vot, plângerea fiind respinsă cu voturile PNL


Intră acum și în grupul de

Plângerea prealabilă depusă de „grupul de creștini” care cere anularea Bucovina Rock Castle a fost respinsă de majoritatea PNL din Consiliul Județean Suceava, cu 20 de voturi, în timp ce consilierii PSD s-au abținut de la vot.

De menționat este că în timpul discuțiilor, reprezentantul grupului de creștini care contestă organizarea festivalului Bucovina Rock Castle, Ionel Butnariu, le-a spus celor din PSD că prefectul Mirela Adomnicăi a blocat organizarea festivalului.

„Atenție, stimați consilieri de la PSD, un coleg de-al dumneavoastră, doamna prefect, în urmă cu două vineri, când  dumneavoastră consilierii județeni ați vrut să votați pentru acest concert rock, dumneaiei a blocat acest lucru. E blocat. Nu se poate face”, a spus Butnariu.

El a arătat că grupul pe care îl reprezintă vrea ca Cetatea să fie liberă de orice evenimente

Totodată, el a cerut CJ Suceava să îndepărteze de la Cetatea de Scaun și de la Aeroport reclama pentru acest festival.

„Vă spun că vom câștiga sută la sută. Nu vrem concert pe bani publici și nu la cetate”, a spus Butnariu.

Mai mult el a cerut ca festivalul să fie suspendat până când se va finaliza judecarea procesului și să nu se desfășoare niciun eveniment cultural în afară de cei care vor să viziteze Cetatea de Scaun.

Secretarul județului Suceava, Petru Tanasă, a explicat că toate prevederile legale au fost respectate în ceea ce privește organizarea acestor evenimente și că a avizat de legalitate aceste hotărâri.

De remarcat este că doi consilieri județeni PSD, Simion Sticleț și Gheorghe Monoranu, au propus ca de anul viitor concertul să fie organizat în altă locație pentru că Cetatea de Scaun ar trebui să fie un loc sacru.

Pe de altă parte, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir s-a întrebat dacă în vremea lui Ștefan cel Mare nu se făceau petreceri în cetate și crede că nu ar mai trebui dezbătut prea mult acest subiect.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a transmis Consiliului Județean Suceava că ținând cont că „principiul  autonomiei locale nu exclude ci impune autorităților  administrației publice de a respecta legile cu caracter general, aplicabile pe întreg teritoriul țării, în interiorul comunității, faptul că existența autonomiei locale, prevăzut  și de art. 120 alineat l din Constituția României nu se referă la existența unei autonomii de decizie în afara cadrului legal, care este general obligatoriu” cere punerea în discuție în prima ședință de lucru a Consiliului Județean Suceava a celor sesizate prin pângerea prealabilă.(T.B.)


Intră acum și în grupul de