SJU Suceava face demersuri pentru includerea în Programul naţional de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienţilor cronici cu stenoze arteriale severe


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, medicul Claudiu Cobuz, a informat într-un comunicat de presă, că la sediul instituţiei a avut loc, marţi, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou”Suceava având ca temă Programul naţional de boli cardiovasculare.

Cobuz a spus că obiectivul principal al întâlnirii l-a constituit includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în Programul naţional de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană (montare de stent la pacienţii cronici).

          “Cu sprijinul CAS şi DSP, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-a angajat că va face toate demersurile pentru îndeplinirea criteriilor necesare includerii în acest program”, a spus preşedintele director general al CAS Suceava.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că unitatea spitalicescă are un Compartiment de Cardiologie Intervenţională propriu, în structura Secţiei de Cardiologie, cu toate dotările necesare, în cadrul căruia se pot efectua aceste intervenţii, iar în cel mai scurt timp, respectiv 2-3 săptămâni de zile, echipele medicale vor fi instruite de specialişti cu privire la procedurile specifice.

Rîmbu a spus că până la instruirea personalului, se vor face demersuri pentru încheierea unor parteneriate atât cu Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof.dr. George I.M. Georgescu” Iaşi şi cu structura SMURD 6 pentru Regiunea Nord-Est de la Iaşi pentru preluarea şi transferul în cel mai scurt timp al pacienţilor cu stenoze arteriale severe în cazul apariţiei unor complicaţii.

Managerul SJU Suceava a spus că după ce unitatea spitalicească suceveană va fi inclusă în Programul naţional de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienţilor cronici cu stenoze arteriale severe, se vor iniţia demersuri şi pentru includerea în Programul pentru tratamentul pacientului cu infarct miocardic acut.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de