Cod galben de inundații în județul Suceava de miercuri până vineri . Se așteaptă scurgeri importante pe versanți, sau viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospdodărie a Apelor (INHGA) a emis o avertizare generală cod galben de inundații care include și județul Suceava.

Avertizarea este valabilă până vineri la ora 16:00 și se așteaptă ca fenomene vizate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Sursa citată arată că în județul Suceava sunt afectate bazinele hidrografice ale râurilor  Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava şi Nemţ), Suceava – bazin superior (judeţul Suceava),  afluenţii mici ai Siretului (judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi).(N.B.)


Intră acum și în grupul de