Primarul Ion Lungu anunță că proiectul de achiziția de autobuze electrice prinde contur și precizează că se lucrează „contra cronometru” la amenajarea diviziei electrice a TPL


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că începe să prindă contur proiectul municipiului Suceava promovat prin POR 2014-2020 pentru achiziția unui număr de 25 de autobuze electrice mari și alte 10 autobuze electrice mici.

El a spus că Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est a transmis, luni, la MDRAP, pentru semnare, contractul de finanțare.

Primarul a menționat că săptămâna trecută a început procedura pentru achiziția, în mod centralizat, de MDRAP, a unui număr de 15 autobuze electrice mari pentru municipiul Suceava.

„În total vom avea un parc de 55 de autobuze electrice din care 40 autobuze mari și 15 autobuze mici”, a spus Ion Lungu.

Municipalitatea continuă amenajarea platformei pentru divizia electrică a TPL și primarul speră ca în decurs de o lună să fie finalizată.

El a anunțat că se lansează și licitația pentru desemnarea firmei care va realiza și alimentarea cu energie electrică, fiind vorba de o instalație de mare putere pentru că va trebui să asigure încărcarea autobuzelor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de